VAŽNO :

Tu smo da vas osnažimo!

Projekat "Osnaži Me"

Osnaži Me

Osnaži Me je nacionalni projekat koji ima za cilj da osnaži mlade žene (17 – 25) na sjeveru Crne Gore, kroz segment formalne i neformalne edukacije, kako bi u budućnosti lakše prepoznale svoj poslovni potencijal i pravac za razvoj karijere. Kreirajući nove poslovne mogućnosti, OSNAŽENE prepoznaju nove preduzetničke i poslovne prilike  pronalazeći svoj put ka budućoj karijeri.

Stopa nezaposlenosti žena u Crnoj Gori je značajno veća u poređenju sa stopom nezaposlenosti muškaraca, dok se ovaj procenat naročito ističe u populaciji mladih žena od 15 do 24 godina.

Imajući u vidu da neki od inhibirajućih faktora u ženskom osnaživanju mogu biti odsustvo dobrog radnog iskustva, nedovoljan nivo obrazovanja, inertnost u pogledu pohađanja dodatnih obuka, kao i nepoznavanje dobre preduzetničke prakse, nacionalni projekat Osnaži Me pruža priliku mladim ženama na sjeveru Crne Gore da prepoznaju svoj potencijal i vrijednosti, osnažujući ih u pronalaženju posla i kreiranju novih poslovnih i preduzetničkih prilika.

Naša je ideja da kroz zanimljiva predavanja i edukativne radionice, kao i brojne programe prakse, pružimo vještine i znanja mladim ženama na sjeveru Crne Gore kako bi u karijeri mogle da prepoznaju prave poslovne prilike i OSNAŽENE krenu u buduće poslovne poduhvate.

"Jedan od faktora koji sputava mlade žene na sjeveru u karijeri jeste strah od mišnjenja okoline, kao i tradicionalni stav društva da žena treba primarno da bude majka i domaćica."

Marica Lutovac

"Mladim ženama na sjeveru je potreban vjetar u leđa kako bi shvatile da je život zapravo knjiga koju imaju pravo da ispune onako kako one žele i hoće!"

Mirjana Ralević

"Mlade žene na sjeveru često čekaju prilike, a ne razumiju da su upravo one te koje mogu da ih kreiraju!"

Nevena Kastratović

"Na sjeveru Crne Gore i dalje vlada patrijahalno vaspitanje, što na neki način često sputava ambicije i želje mladih žena na sjeveru, potrebne su promjene!"

Sara Ralević

"Mladim ženama na sjeveru je potrebno više radnih mjesta kako bi mogle da pokažu svoje znanje i vještine!"

Tamara Simonović
14

škola

6

gradova

4369

mladih

40

radionica

© 2020 www.osnazime.org All Rights Reserved.