VAŽNO :

Tu smo da vas osnažimo!

Aleksandra Maksimovska

Rodom iz Mojkovca, sa stalnom adresom u Podgorici, Aleksandra Maksimovka je jedna od onih mladih dama koja krupnim koracima ide u susret svojoj OSNAŽENOJ budućnosti. Kao svršena studentkinja Ekonomskog fakulteta u Podgorici, nije dugo čekala na svoje prvo zaposlenje i prvi posao je krenula da radi u banci. Ali, naglašeni senzibilitet za umjetnost, koji je kod Aleksandre izražen još od malih nogu, konstantno ju je okupirao. Njenu pažnju počelo je da okupira oslikavanje svile i rad sa tkaninama. Nakon izučavanja tehnika i vještina oslikavanja i tretiranja svile, uz podršku supruga Saše koji je završio vizuelne umjetnosti i bavi se fotografijom i video produkcijom, započela je svoj preduzetnički put.

Tako nastaje brend Maksimovski& co. Ručno oslikane unikatne svilene marame i ešarpe predstavljaju sinonim za prefinjenost, nježnost i eleganciju. Moderan i jedinstven dizajn ovih odjevnih predmeta ostavlja utisak umjetničkog djela koje postaje nosivo i primjenljivo u svakodnevnom odijevanju.

Prva godina u preduzetničkim vodama za Aleksandru je bila veoma izazovna, ali su zato naučene mnoge lekcije – učila je na sopstvenim greškama, radila na poslovnoj komunikaciji, istraživala tržište, kako se proizvod unaprijeđuje, ali kako da napravi planove za dalji razvoj firme. „Zadovoljstvo je bilo rizikovati i ući u preduzetničku priču, jer sam vjerovala da će se na kraju isplatiti“, počinje svoju priču Aleksandra. „Upustila sam se u nešto za šta nijesam znala da li će uspjeti, ali sam u to vjerovala. Jako i predano radim. Umjetnost i kreativnost teško nalaze svoj finansijski opravdan put, ali kada se on isplanira i prati na dnevnom nivou, moguće je napraviti uspješnu priču“, zaključuje naša uspješna mlada preduzetnica.

Ono što je Aleksandri veoma bitno jeste da se od samog početka Maksimovski& co. razvija kao društveno-odgovorna firma, tako da je Aleksandra neko ko kontinuirano pruža podršku mladim ženama kroz razna predavanja i seminare, i kroz društveni angažman pomaže u poljima u kojima je ona najjača.

Da bi žena uspjela u biznisu, najvažnija je posvećenost, svjesnost snage koju ima, kao i to da svoju energiju usmjerava na produktivne stvari koje nju ispunjavaju. Njegujem svoju žensku energiju i to je moja najveća snaga, a onda brzo i sa poslovnim partnerima suprotnog pola nađem zajednički jezik. Žena treba da se okrene sebi i svojoj prirodi, jer je to njena najveća snaga.

© 2020 www.osnazime.org All Rights Reserved.