VAŽNO :

Tu smo da vas osnažimo!

Vijesti & Aktivnosti

Šta predstavlja projekat Osnaži Me?

Osnaži Me je projekat koji za cilj ima da osposobi i osnaži mlade žene (17-25) na sjeveru Crne Gore kroz formalnu i neformalnu edukaciju, omogući im da prepoznaju svoj potencijal i vrijednosti, i osnaži ih u pronalaženju posla i kreiranju poslovnih i preduzetničkih prilika.

Nosioci projekta su mladi okupljeni u organizaciji „Omladinski klub Berane“, uz podršku PR agencije „V+O Communication“. Projekat je do sada podržan od strane Ministarstva sporta i mladih, Opštine Berane, Unije srednjoškolaca Crne Gore, a realizuje se pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije.

“We need women who are so strong they can be gentle, so educated they can be humble, so fierce they can be compassionate, so passionate they can be rational, and so disciplined they can be free.” – Kavita Ramdas

Značaj ovog projekta se ogleda u činjenici da je u Crnoj Gori stopa nezaposlenosti kod žena veća od stope nezaposlenosti kod muškaraca po svim starosnim grupama. Dok u ukupnoj populaciji najveća je stopa nezaposlenosti kod najmlađih lica (15-24  godine), gdje je i najveća razlika u pogledu stope zaposlenosti djevojaka i mladića.

  • Aktivnosti za srednjoškolke ideja je da se u 14 srednjih škola na sjeveru kroz različite edukativne radionice podstaknu mlade žene (17-18) da govore o planovima za budućnost i da kroz radionice profesionalne orijentacije, uvide brojne mogućnosti koje im se pružaju. Želimo da im pokažemo primjere dobre prakse i motivišemo ih kako bi donijele što bolje odluke za svoju karijeru i usavršavanje.
  • StartUp karavan ideja je da se organizuje 6 radionica u 6 gradova na sjeveru Crne Gore kako bi edukovali mlade žene o pisanju projekata kao jednom od mogućnosti za pokretanje svog biznisa ili realizovanje dobre ideje.

Osim na sajtu, o projektu Osnaži Me možete se informisati i putem naših društvenih mreža.

Pred nama je jedna sjajna godina!

Vidimo se krajem marta na Kick off Osnaži Me konferenciji!

Tu smo da te osnažimo!

© 2020 www.osnazime.org All Rights Reserved.